21 Temmuz 2017

Gent / BELÇİKA

Gent / BELÇİKA

7’nci gün… ikinci durak… Gent…
Brüksel’den Sint-Niklaas’ta oturan ablamlara dönüşte rotamızı azıcık saptırıp Gent şehrine de uğrayalım dedik.
Brüksel’e giderken olduğu gibi, buraya da gelirken yolda arabamızın türk plakalı olduğunu gören Belçikada yaşayan Türkler tarafından çok sıcak ve samimi sohbetler ettik. Gent’e geldiğimizde Gravensteen kalesine yakın bir yere arabayı park edip, fazla dolaşamasak ta, yine de ilginç şeylerle karşılaştık.
Sint-Niklaas Kilisesine girip, içerisi görme fırsatım oldu. İlk defa bir kiliseye giriyordum. Çok büyük… içerisinde insan kendini küçücük bir şeymiş gibi hissediyor. Fotoğraf çekmek yasak olduğu için, flaş’sız birkaç fotoğraf çekmeye çalıştım, onlar da pek başarılı fotoğraf olmadı.
Brüksel gezimizde ep ey yorulduğumuz için, Gent şehrini çok fazla gezemedik. Bir yerlere oturup birer kahve içtikten sonra, otopark’a dönerken de birer dondurma sefası yapalım dedik.
Sadece Gent’te değil, genel olarak Belçikada bisiklet kullanımı ep ey yaygın. Şehir içinde otoyolların kenarında... yayaların olduğu kısımlarda, bisiklet yolları var. Bisiklet kullanırken otomobil kuarallarına göre kullanılır… yani gidiş yönü sağ taraftan…
Binalar dikkatimi çekti… 3 kattan yüksek bina yok. Belçika genelinde yok sanırım fazla yüksek bina.
Mağazalarda dikkatimi çekti Belçika nakışları Brüksel’dekilerle kıyas çok daha uygun. 
 Gent için söyleye bileceğim şey… şirin bir kasaba… insanları saygılı… 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template