5 Temmuz 2017

Zagreb / HIRVATİSTAN

Zagreb / HIRVATİSTAN


Tur'umuzun ikinci günü...

Lübljana'ya giderken, Zager'te biraz mola verelim dedik. Kapalı bir otopark'a arabamızı park ettikten sonra Zagreb'i dolaşmaya koyulduk.



Sokaklarını.... mimarisini çok beğendim fakat binaların bazılarına biraz bakım gerekli. Öğle saatlerinde orada olduğumuzdan mı bilemiyorum, ama çok kalabalık değildi sokakları.




Ban Jelačića meydanında dolaştık. Meydan hoş...güzel...insanlar sakin... Meydanda ufak pazar şeklinde tezgahlar vardı.




Caddelerde gezilecek yerlerin yönünü gösteren tabelalar var. Bence çok pratik. Kolayca gitmek istediğiniz yerini bula bilirsiniz. 


Biz İlüzyon müzesine ve Nikola Tesla müzesine gitmek istemiştik fakat Zagreb'e 4 saat kadar bir yolculuk sonrası geldiğimiz için ve yorgun olduğumuz için ancak meydanda kahve içmekle ve bir şeyler atıştırmakla yetinmek zorunda kaldık.

Zagreb'e gitmeden önce gidileceklerin listesini yaptım. Hepsini 2-3 saate sığdıracağımı düşünmekle hata etmişim. Gezilip görülecek çok yer var. Malesef her yeri gezemedik. Ancak konum olarak Ban Jelačića meydanına yakın olan Zagreb Katedrali ve Katolik Kiliseyi dolaşa bildik. 




Katerdal'e giderken yol kenarında tur otobüsleri var. Türistler tur satın alıp, panoramik şehir turu yapa bilirler. Biz zaten arabayla olduğumuz için ve fazla zamanımız kalmadığı için, böyle bir tur almaya gerek duymadık.


Genel izlenimim... görülmeye değer bir şehir. Yalnız ziyaret için en az 2 gün ayırmalı insan.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template