10 Kasım 2016

Pomorie - Burgaz / BULGARİSTAN

Pomorie
Burgaz / BULGARİSTAN


Pomorie Bulgaristan’ın Burgaz ilçesine bağlı bir şehir’dir. Bulgaristan’ın Karadeniz bölgesindeki üçüncü en büyük yerleşim alanıdır. 



V. yüzyılda Anhialo ismi ile kurulmuştur. Nüfusun çoğunluğu Trakyalılardan oluşmuştur. Özellikle Roma döneminde doruk noktasına ulaşmıştır. Osmanlı döneminde Anhialo toprakları fethedelince, şehrin adı Ahiolu olarak değişmiştir. 




Bir efsaneye göre Ahiolu’ya çaresiz hastalığa yakalanan zengin bir çiftçi olan Selim Bey adında bir türk yerleşir. Bir gece Neno dede adındaki ırgat rüyasında çiftliğin bahçesinde mucizevi bir kaynak aktığını görür. Başta ırgat pek dikkat etmemiş rüyasına, ama aynı rüyayı defalarca görünce, rüyasında gördüğü yeri kazmaya karar ver. Kazdığı yerde önceleri mermer çıkar karşısına, daha sonra mermerin altından su yükselmeye başlar. Irgat Bey’ine bütün olanları anlatır ve Selim Bey bu kaynaktan su içmeye başlar. Belli bir süre sonra tamamen iyileşir. 



Pomorie’de aslında çok nefesinizi kesecek kadar gezilecek yerler yoktur, fakat tatil için tercih edile bilecek bir yerdir. Konaklanacak çok güzel mekanlar vardır. Merkezde dolaşırken sokak şarkıcılara rastlamanız mümkündür. Tatilcilerin çoğu Rus’tur. Hatta bir kısmı oradan ev satın almışlardır. 




Merkezde dolaşırken Rusça çok sık duyacağınız dillerden biridir. İşletme sahipleri veya çalışanlar’ın neredeyse hepsi Rusça anlamaktadırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template